De keuze van een grafkist

In de periode na het verlies van een dierbare, kom je in korte tijd voor een hoop lastige keuzes te staan. Het komt vaak voor dat er niet of nauwelijks is gepraat over de wensen omtrent de uitvaart van de overleden, of dat deze aan de nabestaanden worden overgelaten. Een van deze moeilijke keuzes is de grafkist. Denk aan de keuze voor materiaal, welke kleur, het formaat, de afwerkingen, knoppen, etc. Om nabestaanden te ondersteunen en informeren bij deze keuze, hebben wij van Engraved een kort overzicht gemaakt van diverse mogelijkheden, waar jij wellicht nog niet van hebt gehoord.

Crematiekist

Een crematiekist oogt hetzelfde als elk andere uitvaartkist en de mogelijkheden zijn oneindig. Maar bij deze kisten wordt een ander materiaal gebruikt. Bij crematiekisten wordt gebruikt gemaakt van spaanplaten die speciaal zijn ontworpen voor de uitvaartbranche. Deze spaanplaten zijn milieuvriendelijker omdat er tijdens de verbranding minder schadelijke stoffen vrijkomen.

Zelf een grafkist maken

Een erg mooie mogelijkheid is om zelf een grafkist te ontwerpen en maken. Dit maakt de uitvaart extra persoonlijk en het werkt vaak als verwerking voor de nabestaanden. Geen zorgen, het is niet noodzakelijk om heel handig te zijn om zelf een grafkist te maken. Er zijn diverse pakketten en handleidingen beschikbaar die het makkelijker maken. Het is ook mogelijk om de kist zelf te verven en versieren. Iets wat voor kinderen een bijzondere wijze van afscheid nemen is.

Er zijn wel wat eisen aan het maken van je eigen grafkist, omtrent de vorm en het materiaal wat je gebruikt. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar deze pagina.

Ecokist De keuze van een grafkist

Een mogelijkheid in uitvaartkisten die steeds populairder wordt is de ecokist. Deze kisten zijn beter voor het milieu en de natuur, want de uitvaartkisten zijn biologisch afbreekbaar. Hiervoor dient rekening gehouden te worden met elk materiaal die wordt gebuikt. Zo wordt er FSC-hout gebruikt, dit is hout is afkomstig uit bossen waar herplanting van bomen verplicht is. En voor de bekleding van de kist wordt uitsluitend katoen gebruikt. Dit is dus een perfect soort grafkist als je voor een milieuvriendelijke uitvaart kiest.

Kartonnen grafkist

Wij kunnen ons voorstellen dat een kartonnen grafkist een beetje vreemd klinkt en je ook niet direct overtuigd bent. Maar het ziet er waarschijnlijk heel anders uit dan wat je je in eerste instantie voor ogen had. Het karton heeft namelijk een natuurlijke houtkleur en de binnenkant wordt bekleed met katoen die biologisch afbreekbaar is. Niet ieder crematorium accepteren kartonnen grafkisten, wij adviseren om dit dus vooraf na te vragen.

Greencoffin uitvaartmand

Een greencoffin is uitvaartmand die is geproduceerd onder het milieuvriendelijke uitgangspunt van de drie P’s: people, planet, profit. Deze uitvaartmand is duurzaam en Fair Trade gecertificeerd. Deze uitvaartmanden worden namelijk geproduceerd in minder welvarende regio’s. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals bamboe en bananenblad. Zo kies je voor een duurzaam materiaal dat eerlijk geproduceerd is en steun je direct de maatschappij. Bekijk de website van GreenCoffins voor meer informatie.

Uitvaart – Engraved

Hopelijk hebben wij je kunnen informeren voor het maken van deze lastige keuze, waar heel veel mogelijk in is. Daarnaast bieden wij van Engraved zelf veel uitvaartgerelateerde producten aan, die wellicht interessant voor je zijn. Neem eens een kijkje in onze webshop of lees een van onze andere inspiratie blogs.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.