­­­­Wat te doen met as van jouw dierbare?

Je bent recent een dierbaar persoon verloren en hij of zij is gecremeerd. Maar wat ga je nu doen met het as van je dierbare? Iedereen heeft hier zijn eigen voorkeur en gevoel bij. Het belangrijkste is dat je jezelf goed voelt bij datgene wat je met de as gaat doet. Daarom helpen wij je graag om je te informeren naar de diverse mogelijkheden.

De mogelijkheden met crematie-as Wat te doen met as van nabestaanden

We kennen allemaal de mogelijkheden om de as van dierbaren te bewaren in een urn. Je kan ervoor kiezen om deze urn thuis te bewaren of op een voorbestemde locatie te plaatsen. Daarnaast is het uitstrooien van de as ook erg populair in Nederland, bijvoorbeeld op een bijzondere en speciale plek voor jouw dierbare.

Een nog wat onbekendere manier is het verwerken van as in een sieraad, een erg mooie wijze om de as te gebruiken. Op deze manier kun je een dierbare altijd bij je dragen. Maar er zijn nog honderden andere mogelijkheden waarvan jij waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Wij hebben een er aantal voor jou verzameld.

Een houten urn van Nauwau

Een urn voor aan de muur, maar het ziet er niet uit als een urn. De meeste mensen zullen het eerder aanzien voor moderne wanddecoratie dan voor een urn. De urnen van Nauwau, een bijzonder Belgisch product, worden gemaakt van resthout en kunnen als decoratie aan de muur worden gehangen. De Nauwau urnen zijn modern en passen in elk interieur

Een nieuw leven als boom

Het Spaanse bedrijf Bios Urn kwam met het inspirerende idee om iedereen een tweede leven te geven, namelijk als boom. Het is een volledig biologisch afbreekbare urn die een zaadje bevat, waaruit een boom groeit. Bios urn is een uniek grafmonument om jouw dierenbare te herdenken, maar dan een monument dat leeft en groeit.

Memento zee urn

Dit is een prachtige en onvergetelijke manier om de as van een overleden dierbare “uit te strooien” voor iemand die ontzettend van het strand en de zee hield. De zee urn is gemaakt van gerecycled biologisch afbreek papier. Het is mogelijk om een persoonlijke boodschap in de urn te doen, door middel van notitiepapiertjes. De urn zal na tewaterlating enige tijd drijven en daarna op een sierlijke wijze naar de bodem van de zee zinken. Lees meer over zee urnen of bestel er direct één online.

Asobject van glas

De herinnering aan jouw dierbare vormgeven in een bijzonder object of beeltenis kan heel mooi met glas! Een glaskunstenaar maakt op basis van jouw wensen iets wat perfect aansluit bij de herinnering aan jouw dierbare, met zijn of haar as hierin verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een dier, zoals een vogel of vlinder, of een ander object zoals een kunstobject.

De glaskunstenaar kan hierin adviseren en iets prachtigs maken, er ontstaan zo bijzondere momenten en bijzondere kunstwerken.

Glazen asobject

Mini urn gedenksteen

We kennen allemaal de standaard urnen, maar heb je wel eens gehoord van een mini urn die je gemakkelijk in een hand kan houden. Jacomijn van der Donk is de ontwerpster van deze sierlijke mini urnen.  Elke mini urn wordt geheel uniek ontworpen, volledig naar jouw persoonlijke wensen.

Zoveel mogelijkheden voor as

Welke van de bovenstaande wijzen vind jij het meest inspirerend of wil je graag meer over weten? Wij van Engraved hopen in ieder geval dat we jou wat nieuwe inzichten hebben kunnen bieden en je wellicht hebben geholpen bij het maken van de lastige keuze. En er zijn gelukkig zo veel meer prachtige wijzen om de as van dierbaren te verwerken.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.