Uitvaartmuziek

Muziek is een erg belangrijk onderdeel van een uitvaart. Het zegt iets over de overledene en geeft een persoonlijke tint aan een uitvaart. Muziek raakt en verbindt mensen. Je wilt graag muziek afspelen die past bij de overledene en herinneringen oproept. Maar hoe kun je dit het beste organiseren, wat zijn de opties en waar kies je voor?

Hoe speel je de muziek af?

Er zijn veel mogelijkheden om muziek onderdeel te laten zijn van een uitvaart. Zo kun je muziek laten afspelen vanaf een laptop, wat meestal via de locatie of uitvaartbegeleider gemakkelijk geregeld kan worden. Een andere mogelijkheid is om een aantal liederen op te nemen in de dienst en deze met alle aanwezigen samen te zingen. Dat kan ook extra troost en verbinding geven.

Livemuziek uitvaart

Of kies voor livemuziek bij de uitvaart van een verloren dierbare. Bijvoorbeeld een koor of pianist, maar tegenwoordig zie je steeds meer artiesten vanuit alle muziekstijlen optreden tijdens een uitvaart.

Of misschien is er een vriend, familielid of kennis die mooi kan zingen of een instrument bespeelt. Wellicht dat deze persoon een bijdrage wil en kan leveren aan de uitvaart. Want er is niets mooier dan een overleden dierbare een uitvaart te geven die zijn of haar leven weerspiegelt. En hierbij kan muziek een belangrijke rol spelen.

Top 10 uitvaartmuziek

De laatste jaren heeft er een flinke verschuiving plaats gevonden in muziek die wordt afgespeeld tijdens een uitvaart. Klassieke en religieuze muziek maken langzaam plaats voor moderne muziek uit diverse genres. Ter inspiratie hebben wij een top 10 samengesteld van populaire uitvaartnummers in Nederland. Deze lijst is gebaseerd op populaire

  1. Time To Say Goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  2. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  3. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
  4. Dat ik je mis – Maaike Ouboter
  5. Angels – Robbie Williams
  6. Breng me naar het water – Marco Borsato
  7. Het Dorp – Wim Sonneveld
  8. Tears in Heaven – Eric Clapton
  9. Treur niet – Diggy Dex ft. JW Roy
  10. Papa – Stef Bos

Meer uitvaartinspiratie

Heeft dit artikel jou geïnspireerd over de mogelijkheden van uitvaartmuziek? Wij hebben nog veel meer blogs over uitvaart gerelateerde onderwerpen.

Bijvoorbeeld over unieke locaties voor een uitvaart, bijzonder uitvaartvervoer en inspirerende voorbeelden van uitvaartcatering. Daarnaast hebben wij een uitgebreid assortiment aan gedenkartikelen.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.