Rouwverwerking

De dood hoort helaas bij ons leven en dus ook het verliezen van een dierbare. Na een hectische periode van het regelen van de condoleance en uitvaart begint het rouwproces pas echt. Alles valt op zijn plek en je krijgt een besef moment. Dit is een hele zware periode waar ieder mens anders mee omgaat. Wij hebben geprobeerd om informatie en een aantal tips te verzamelen die jou wellicht kunnen helpen bij rouwverwerking.

Rouwverwerking tips

Rouwverwerking is voor iedereen anders en er is daarom helaas geen succesvol stappenplan. Ondanks dat hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die jou of een ander kunnen helpen gedurende het rouwen. Allereerst het tonen en laten gaan van je emoties. Dit is zo enorm belangrijk: huil en lach om de herinneringen die je hebt. Geef jezelf rust van bijvoorbeeld je werk of school, rouwen kan erg veel energie vragen. Praat over je gevoelens en over de overledene met vrienden, familie of bij wie dan ook bij wie jij je op je gemak voelt. Muziek bevat emoties en herinneringen, luister naar muziek en laat je meeslepen. Tenslotte geef het tijd en heb geduld. Rouwen stopt namelijk niet maar zo van de ene op de andere dag en herinneringen blijven altijd.

Professionele hulp bij rouwverwerking

Het rouwen om een dierbare is een heftig en lastig proces. Ieder persoon verschilt daarin, zo ook gedurende een rouwproces. Het is heel normaal om na enige tijd professionele hulp in te schakelen bij rouwverwerking. Een coach of therapeut kan ondersteuning bieden zodat jij het verlies van een dierbare beter kunt verwerken.

Gedenkartikelen Troostknuffel

Rouwverwerking kinderen

Als ouder of verzorger neig je er wellicht snel naar om een jong kind te troosten of om op te vrolijken bij verdriet van een overleden dierbare. Maar het is soms ook goed om een kind zijn of haar emoties te laten tonen en verdriet te hebben. Daarnaast helpt erover praten met een kind goed, zie hierin je kind als een volwaardig mens. In sommige gevallen is het nodig om bij de rouwverwerking van een kind professionele hulp in te schakelen.

Meer uitvaartinspiratie

Naast tips en informatie over rouwverwerking hebben wij blogs en artikelen geschreven over allerlei uitvaart gerelateerde onderwerpen. Zo bieden wij inspiratie voor unieke catering of een duurzame uitvaart. Mis jij tussen onze blogs nou een bepaald onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Ook bij vragen over onze diensten of producten kun je altijd contact met ons opnemen, wij adviseren je graag.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.