Praat over de dood - SIRE campagne

Praat over de dood
Sire De dood praat erover

Onlangs heeft stichting SIRE een campagne gelanceerd over het bespreekbaar maken van de
dood. De aanleiding van deze campagne is een Nederlands onderzoek van DirectResearch onder 510 respondenten. Uit het onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders op een betere of andere manier afscheid had willen nemen van een overleden dierbare. Voor SIRE reden genoeg om een campagne in de wereld te roepen over het bespreekbaar maken van de dood. Ook wij merken dat de dood vaak een lastig en verdrietig onderwerp is, maar dat mensen het wel heel fijn vinden als we samen iets moois kunnen neerzetten voor hun dierbare.

Veel voorkomend probleem

Dat mensen achteraf liever op een andere of meer uitgebreidere wijze afscheid hadden willen nemen van een overledene is voor ons niets nieuws. Dat de dood vaak niet tot nauwelijks wordt  besproken binnen families en vrienden is een veel voorkomend gegeven. Een nadeel hiervan is dat nabestaanden vaak niet weten hoe een overledene zijn of haar eigen uitvaart graag had gezien. Hierdoor blijft een uitvaart vaak relatief standaard en onpersoonlijk.

Begraven of cremeren?

Wil je liever worden begraven of worden gecremeerd? Een vraag die je liever niet aan elkaar stelt bij een etentje of op een feestje. Maar wel een relevante vraag om te weten van je geliefde, familie en beste vrienden. Net als SIRE denken wij dat het bespreekbaar maken van de dood een positieve invloed heeft op het rouwproces bij nabestaanden. En daarnaast draagt het bij aan praktische zaken zoals het kenbaar maken van voorkeuren en wensen bij een uitvaart.

Persoonlijkere uitvaart

Eigenlijk spreek je met dierbaren niet over de dood, maar over de manieren van afscheid nemen. Door hierover te praten achterhaal je elkaars wensen. Op deze wijze kan je iemand de uitvaart bieden zoals diegene dat zelf had gewild. Bijvoorbeeld met een bijzonder type uitvaartkist of het organiseren van de uitvaart op iemands favoriete plek.

Meer uitvaartinspiratie

Ben jij geïnspireerd door de campagne van SIRE of door onze blog? Wij hebben meer blogs over het onderwerp de dood, het rouwproces en unieke uitvaarten die je wellicht interessant vindt. Daarnaast hebben wij een uitgebreid assortiment aan producten en artikelen om jouw overleden dierbaren op een unieke en mooie wijze te herdenken. Zo creëren we samen een persoonlijk en uniek afscheid om op een fijne manier op terug te kunnen kijken.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.