Bijzondere uitvaartlocaties

Een uitvaart in een kerk, crematorium of uitvaartcentrum is mooi en onvergetelijk. Maar naast deze traditionele locaties zijn er een hoop alternatieven die je wellicht inspirerend vindt. Wij van Engraved hebben een aantal van deze bijzondere uitvaartlocaties voor jou gevonden als informatie en inspiratie bij een eventuele keuze voor een dierbare of voor jouw eigen uitvaart in de toekomst.

Een uitvaart aan zee Uitvaart aan zee

Kun je het je voorstellen een uitvaart op het strand? Terwijl je uitkijkt op de zee en de wind voelt waaien, afscheid nemen van een overleden dierbare. Het is mogelijk, er zijn in Nederland namelijk meerdere locaties waar je een uitvaart aan zee kunt houden. Een uitvaart aan zee kan als heel persoonlijk en bijzonder worden ervaren.

Een uitvaart thuis

Heb jij wel eens meegemaakt, een uitvaart bij iemand thuis? Het is een alternatieve uitvaartlocatie die steeds meer voorkomt. Het is erg mooi om iemand zijn laatste eerbetoon bij hem of haar thuis te geven, de plek waar iemand zich altijd veilig voelde. Indien het weer het toelaat is het ook mogelijk om de uitvaart in de tuin van de overledene te houden. Er zijn een hoop partijen die hierin kunnen ondersteunen op het gebied van aankleding, catering, etc. Vraag het gewoon eens bij lokale aanbieders!

Uitvaart bij de sportvereniging

Iemand die zijn hele leven vrijwilliger is geweest bij de sportvereniging, een echte clubheld, of iemand die al zijn vrije tijd bij de vereniging doorbracht. Hoe mooi is het de uitvaart te houden bij de sportvereniging waar deze persoon zoveel liefde voor had waar de deze persoon zo geliefd was? Veel sportverenigingen werken hier graag van mee voor hen leden. En met behulp van de juiste partijen hoeven de nabestaanden zich geen zorgen te maken om de aankleding en catering.

Uitvaart in een kroeg of restaurant

De uitvaart van een overleden dierbare houden bij de kroeg of het restaurant waar de persoon in kwestie veel kwam. Het maakt het extra mooi om het hier te doen, de plek waar hij of zij met de enige regelmaat een drankje of hapje kwam doen. Daarnaast maakt het de sfeer wat minder formeel, wat veel mensen als prettig en persoonlijk ervaren.

Locaties voor de uitvaart

Naast de bovenstaande locaties zijn er nog veel meer prachtige locaties, waardoor er voor iedereen een passende locatie mogelijk is. Wij hopen dat wij jou wat extra informatie hebben kunnen bieden op het gebied van alternatieven voor uitvaartlocaties.

Meer uitvaartinspiratie? Lees dan onze andere blogs over bijvoorbeeld natuurbegraven of wat te doen met de as van een dierbare.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.