Bijzonder uitvaartvervoer

De laatste rit van een overleden dierbare op een unieke wijze invullen? Tegenwoordig zijn er in Nederland tientallen unieke vormen van rouwvervoer beschikbaar. Iedereen kent de traditionele rouwauto’s waarbij de kast achterin ligt. Een nadeel hiervan is dat vaak niet alle nabestaanden met de rouwauto kunnen meerijden. Wij hebben een aantal inspirerende en unieke varianten van uitvaartvervoer verzameld.

Een uitvaartbus

Met behulp van een uitvaartbus kunnen alle nabestaanden/familieleden samen zijn tijdens de laatste rit van een overleden dierbare. Het is bijzondere en mooie wijze om gezamenlijk naar de laatste rustplaats van de overleden dierbare te gaan. Er worden in Nederland een hoop verschillende uitvaartbussen aangeboden, variërend in beschikbare plaatsen en faciliteiten.

Uitvaartkoets

Ondanks dat het vroeger een hele normale zaak was komt het tegenwoordig nauwelijks voor. Met een koets een overleden dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats brengen. Er wordt vaak gedacht dat een rouwkoets veel duurder is dan een rouwauto, echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn en kunnen de prijzen overeenkomen. Uiteraard is de keuze qua kleur en type helemaal vrij. Ook het aantal paarden dat de koets trekt kan variëren van twee tot acht. Het is mogelijk om ook voor de nabestaanden koetsen te huren als volgvervoer, maar dit is geen vereiste.

Bijzonder uitvaarvervoer

Een motor als rouwvervoer

Voor echte motorliefhebbers is het mogelijk om hun laatste rit met een motor te maken. De motoren zijn speciaal hiervoor aangepast. Met behulp van een zijspan kan de grafkist worden vervoerd naar de laatste rustplaats. Voor iemand met een grote passie voor motoren is dit het ideale uitvaartvervoer, het maakt de uitvaart extra persoonlijk.

Een rouwfiets

Een hele persoonlijke en milieuvriendelijke wijze van uitvaartvervoer is de rouwfiets. Met behulp van een speciaal ontwikkelde fietsen is het mogelijk om een dierbaren zelf te vervoeren naar zijn of haar laatste rustplaats. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een bakfiets of een kar die kan worden bevestigd achter op de fiets.

Persoonlijk rouwvervoer

Ten slotte is het mogelijk om zelf iets te regelen voor het uitvaartvervoer. Zo zijn er mensen die worden vervoerd met een voertuig waarmee zij veel hebben gewerkt zoals een brandweerwagen, vrachtwagen of dergelijken. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een voertuig van de overledenen zelf indien dit mogelijk is. Of een rouwvervoer die helemaal past bij de persoonlijkheid van de desbetreffende persoon.

Meer inspiratie op doen?

Heeft een van de bovenstaande mogelijkheden jou geïnspireerd of gaat jouw voorkeur toch uit naar een traditionele rouwwagen? Dan begrijpen wij dat ook, wij van Engraved vinden het belangrijk dat er voor iedereen iets passends mogelijk is. Mocht je nou nog meer inspiratie willen opdoen over uitvaart gerelateerde onderwerpen. Bekijk dan eens onze inspiratiepagina.

© 2024 Engraved B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Online marketing Marketing Concepts | Technische realisatie Sieronline B.V.