parallax background
 

Engraved en milieu

Engraved® is zich bewust van haar verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en wil graag bijdragen aan een groene wereld voor nu en later! Daarom werken wij voor de productie van de rouwplaat en herinneringsplaat uitsluitend samen met partijen die ISO 14001 gecertificeerd zijn.
Bij onze dienstverlening denkt men niet onmiddellijk aan duurzaamheid en milieubewust ondernemen. Logisch maar absoluut onterecht. Wij leggen u graag uit waarom een keuze voor producten van Engraved® een verantwoorde keuze is.

Ons pand

  • Maximaal geïsoleerd, zowel muren als dak en de ruimte wordt voornamelijk warm gestookt met de warmte van de aanwezige machines.
  • De hoeveelheid milieubelastend materiaal is marginaal. Restpartijen worden zorgvuldig bewaard en pas afgevoerd voor recycling zodra de hoeveel materiaal te klein is om mee te kunnen produceren.
  • Er komen geen schadelijke stoffen vrij tijdens het productieproces.
  • Met behulp van zonnecollectoren willen wij het volledige elektriciteitsverbruik voor 2021 kunnen opwekken. Hiervoor vragen wij in 2019 subsidie aan.

Onze machines

Zeer bewust hebben wij gekozen voor lasergraveermachines van Trotec en UV-LED printers van Mimaki. Niet alleen leveren zij voor ons de allerhoogste kwaliteit maar bovendien zijn zij aantoonbaar betrokken bij “groen ondernemen”.

Trotec

De Trodat Trotec Groep geeft het goede voorbeeld op het gebied van klimaatbescherming. Gedurende het gehele productieproces wordt veel aandacht besteed aan het efficiënte gebruik van energie en de zorgvuldige verwerking van grondstoffen. De lasertechnologie en de nieuwste filtertechnologie stellen Trotec in staat productiesystemen aan te bieden die het milieu sparen door het vermijden van het gebruik van chemische stoffen tijdens lasergraveren, lasersnijden of lasermarkeren van materialen. Sinds 2008 is Trotec EN ISO 14001: 2004 gecertificeerd.

Mimaki

Mimaki is toegewijd aan het behoud van het milieu en is gecertificeerd in overeenstemming met de internationale standaard ISO 14001, met strikte criteria voor een effectief milieubeheersysteem. Mimaki Europe omarmt de bedrijfsdoelstellingen en streeft ernaar om waar mogelijk verspilling, energieverbruik en CO2-emissies te verminderen.

Materiaal

De houding ten opzichte van het milieu is voor Engraved® bepalend geweest in de keuze voor de juiste leveranciers van ons materiaal.

Kunststoffen zoals acrylaat zijn bij uitstek geschikt voor een blijvende herinnering. Want of je het nu hebt over Performance of Quality Plastics (kunststoffen zoals acrylaat die doelbewust ontwikkeld zijn voor langdurige functie) of one-time-use plastics (die bijvoorbeeld in de supermarkt als verpakking liggen en na eenmalig gebruik weg worden gegooid); qua samenstelling zijn beide soorten zeer stabiel en hebben ze een lange levensduur. Dat is voor de producten van Engraved® een vereiste, maar het is zeer onwenselijk dat deze materialen door onzorgvuldig menselijk toedoen in het milieu komen. Wij vinden het daarom van groot belang dat er altijd hergebruik plaatsvindt.

100% gerecyclede acrylaat

Onze leverancier PyraSied neemt gebruikt acrylaat terug voor recycling en loopt daarnaast zelf ook voorop op het gebied van milieubewust ondernemen. Hun kennis over kunststoffen delen zij met klanten, scholen, universiteiten en fablabs. Voorlichting geven over hoe om te gaan met de materialen, de eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en het milieu is één van de punten die ons heeft doen kiezen voor deze leverancier. PyraSied heeft daarnaast 100% gerecycled acrylaat, Greencast® op voorraad. Om Greencast® te produceren zijn er geen natuurlijke bronnen aangeboord. Door te recyclen komt er vanzelfsprekend minder gebruikt acrylaat op de afvalbult en vindt er minder verbranding plaats omdat acrylaat wordt gerecycled tot monomeer. Door dit proces is acrylaat feitelijk oneindig lang te recyclen. Engraved® maakt daar waar mogelijk vanzelfsprekend gebruik van Greencast® plexiglas!

parallax background
 

Engraved® BV

tel. 0523 - 745 580
info@engraved.nl

KvK 77518500
BTW nr. NL861032883 B01


Engraved® en rouwplaat™ zijn geregistreerde merknamen van Engraved vof. Het concept van Engraved® is daarnaast gedeponeerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).
Samenwerken?